In mijn programma SES, Slim en Efficiënt Solliciteren, nodig ik je uit om met de juiste 2 mindsets 6 belangrijke stappen te volgen naar werkgeluk. Doorloop je deze stappen in de juiste volgorde? Dan kom je uit bij een baan die écht bij je past. Gegarandeerd! Ze zijn het fundament van succes en werkgeluk. In deze blogserie neem ik je mee langs al de 6 stappen. Ik leg je per stap uit waarom deze belangrijk is en hoe deze past in de reis naar jouw persoonlijke succes. En ik vertel je ook alvast wat over de twee mindsets die onmisbaar zijn in het hele proces. Meer weten? Meld je dan aan voor mijn webinar!

Stap 5: word Zichtbaar & Vindbaar op LinkedIn

Voordat ik je meer vertel over stap 5 eerst even een terugblik op de vorige stappen:

Stap 1: je hebt onderzocht wie je bent, wat je wilt en wat je kan.
Stap 2: je hebt een arbeidsmarkt & vacature analyse gemaakt.
Stap 3: je weet hoe je een cv & brief anno nu schrijft.
Stap 4: je bent gestart met netwerken & pitchen.

Dan is nu het moment gekomen om jezelf ook online zichtbaar en vindbaar te maken! Als jij jezelf niet zichtbaar en vindbaar maakt, dan word je ook niet gevonden. Zo simpel is het.

Want dat is waar het uiteindelijk om gaat: vinden en gevonden worden

Veel mensen die ik spreek zijn wat terughoudend als ik over LinkedIn begin.

‘Moet ik dan echt met zo’n banner aangeven dat ik beschikbaar ben?’

Ja.
Met een banner
En op beschikbaar.

Dat hoort er echt bij als je gevonden wilt worden.

Als jij op de bank blijft zitten is de kans klein dat je nieuwe werkgever ineens bij je aanbelt. Het is de bedoeling dat je snapt hoe het werkt.

Wees trots op je beschikbaarheid!

Want jij bent beschikbaar voor die arbeidsmarkt. Jij hebt de regie over het sollicitatieproces en je leven (weet je nog: mindset nummer 1?), jij weet welke baan bij je past, welke dealbreakers je hebt en hoe je je werk ingericht wil hebben.

Laat zien wat werkgeluk voor jou betekent

Laat mij en alle leuke potentiële werkgevers zien wie je bent, wat je doet, welke functies bij jou passen en wat er volgens jou voor nodig is om met een lach op je gezicht naar je werk te gaan en met voldoening weer thuis te komen. Laat het zien:

  • In je infotekst
  • In je mooie professionele profielfoto
  • In je achtergrondfoto
  • In de kopregel

Je hebt online één kans op een eerste indruk, en dat is op LinkedIn.

Als ik je naam google, tien tegen één dat je LinkedIn profiel als eerste naar boven komt. Dat is de kracht van LinkedIn: het platform is zo geoptimaliseerd dat het heel hoog scoort in zoekmachines als Google.

En wat zien ik en die potentiële werkgever dan, als we op je profiel kijken?

Is het half ingevuld?
Ontbreken de juiste zoekwoorden?

Dan zul je waarschijnlijk weinig kans maken op een uitnodiging. Zorg dat je je zoekwoorden zorgvuldig kiest. Je hebt nu bijvoorbeeld in je profiel staan dat je een hele zorgzame accountmanager bent. Dat is natuurlijk fijn, maar de kans is klein dat recruiters op deze combinatie gaan zoeken. Gebruik voor deze functie liever woorden als daadkrachtig, resultaatgericht en klantvriendelijk.

Recruiters zoeken op functie en op gerelateerde competenties. Zet dus ook synoniemen van je functie in je profiel. Vertel welke eigenschappen je meeneemt om in die functie succesvol te zijn. En welke resultaten je tot nu toe hebt behaald.

Zorg in ieder geval voor 5 zoekwoorden, die je 5 keer herhaalt.

Hoe vaker je herhaalt, hoe beter je naar boven komt in de zoekresultaten.

Maak van je LinkedIn profiel een magneet!

Check deze praktische 5 tips waar je direct mee aan de slag kunt en lees wat je nog meer kunt doen om je vindbaarheid voor recruiters te verhogen.

De tips die ik hier met je deel zijn maar een klein onderdeel van alle mogelijkheden. Wil je écht slim en efficiënt gebruik gaan maken van de geweldige kansen die LinkedIn biedt bij het vinden van een leuke, nieuwe baan?

Meld je dan aan voor mijn training Word Zichtbaar & Vindbaar op LinkedIn.

Ik vertel je hierin exact wat je wel (en ook vooral wat niet!) moet doen om
te zorgen dat je op LinkedIn wordt gevonden en hoe je beter zichtbaar wordt.

Wil jij de baan die bij je past?

De LinkedIn training is onderdeel van mijn programma SES: Slim en Efficiënt Solliciteren. Hierin leer ik je alle kneepjes van het sollicitatievak!

Als enige loopbaanexpert geef ik baangarantie. Dat wil zeggen dat als jij besluit om mijn programma SES te volgen, jij gegarandeerd die baan vindt!

Alle informatie over SES Meld je aan voor mijn gratis webinar