In mijn programma SES, Slim en Efficiënt Solliciteren, nodig ik je uit om met de juiste 2 mindsets 6 belangrijke stappen te volgen naar werkgeluk. Doorloop je deze stappen in de juiste volgorde? Dan kom je uit bij een baan die écht bij je past. Gegarandeerd! Ze zijn het fundament van succes en werkgeluk. In deze blogserie neem ik je mee langs al de 6 stappen. Ik leg je per stap uit waarom deze belangrijk is en hoe deze past in de reis naar jouw persoonlijke succes. En ik vertel je ook alvast wat over de twee mindsets die onmisbaar zijn in het hele proces. Meer weten? Meld je dan aan voor mijn webinar!

Stap 3: een cv & brief die op de JA-stapel komen!

Je bent echt al heel goed op weg! Je hebt in stap 1 onderzocht wie jij bent, wat je wil, wat je kan en wat je dealbreakers zijn. Vervolgens heb je een arbeidsmarkt & vacature analyse gemaakt. Je bent nu aangekomen bij stap 3: een cv & brief die op de JA-stapel komen. Maar eerst, nog vóór stap 3, wil ik even een kleine zijweg met je inslaan. Want er is nog één tussenstap die je moet nemen voordat je aan de slag gaat met het versturen van je sollicitatie.

Niet gebeld, is niet gesolliciteerd

Je hebt een vacature gevonden die je het wauw-gevoel geeft. Dit zou het wel eens kunnen zijn!
Wist je dat de meeste mensen die een vacature zien gewoon maar gaan solliciteren, zonder dat ze een idee hebben wat die vacature precies inhoudt? Een vacature is een advertentie. Opgesteld door een marketing- of reclamebureau. De tekst is erop gericht jou de beste kanten van een bedrijf en functie te laten zien. Maar dit zegt lang niet alles over de exacte inhoud ervan. Denk je dat je op basis van de vacature tekst alles al weet over de baan? Dan ben je aannames aan het doen. Ik zeg dan ook altijd: de vacature is niet de baan!

De oplossing voor dit probleem? Bellen!

Slechts 9% van de mensen die solliciteert, belt. Ik wil zo graag dat jij bij die 9% hoort. Want door te bellen ga je checken of die baan überhaupt wel bij je past. Is het wel de moeite waard om te solliciteren? Voldoet de baan wel aan je dealbreakers? In mijn blog Niet gebeld = niet gesolliciteerd! Bellen voor een sollicitatie is een must ga ik dieper op dit onderwerp in, lees je welke vragen je kunt stellen en waarom je écht moet bellen, ook als je dit eng vindt!

Terug naar stap 3: van FLODS naar SES!

Je hebt onderzoek gedaan, gebeld en een of meerdere vacatures geselecteerd waar je een goed gevoel bij hebt. Dan komen we bij de volgende vraag: solliciteer je FLODS (Flikker Over De Schutting) of SES (Slim En Efficiënt)?

FLODS betekent: ik heb een cv, ik heb een brief, ik gooi alles over de schutting, zoek het verder maar uit.  Ik hoop dat je er een leuk aanknopingspunt in ziet en ik hoor het wel.

SES betekent: een cv en brief die aansluiten bij de vacature, bij het functieprofiel en bij wat een bedrijf zoekt. Een cv en brief die laten zien dat jij de oplossing bent voor hun probleem. En je weet dat je dat bent, want je hebt gebeld.

Voel je het verschil? Waar zou een recruiter of manager enthousiaster van worden denk je?

Juist.

Solliciteren op de SES-manier doe je door een CV en brief Anno Nu te schrijven. Gooi alle ouderwetse methodes overboord en maak jezelf écht onderscheidend!

Hoe doe je dat dan precies?

Wil je alvast meer leren over hoe je een CV Anno Nu schrijft dat aansluit bij een vacature? Lees dan mijn blog Kom op de JA-stapel met een modern cv! Of meld je aan voor mijn webinar. Hierin geef ik je alvast wat meer handvaten die je kunt gebruiken bij het schrijven van die geweldige brief en dat interessante cv.

Wil jij de baan die bij je past?

Zorg dan dat je het maximale haalt uit jezelf en je sollicitatie! In mijn programma SES: Slim en Efficiënt Solliciteren leer ik je alle kneepjes van het vak.

Als enige loopbaanexpert geef ik baangarantie! Dat wil zeggen dat als jij besluit om mijn programma SES te volgen, jij gegarandeerd die baan vindt!

Alle informatie over SES Meld je aan voor mijn gratis webinar