Solliciteren is al lang niet meer wat het ooit was. Wil je op gesprek komen voor die leuke baan? Dan zul je de kunst van het solliciteren onder de knie moeten krijgen! Een belangrijk onderdeel hiervan is een modern cv anno nu.

Jouw cv is vaak het eerste wat je die werkgever of recruiter van jou ziet. En met dat cv moet je een verpletterende eerste indruk maken!

Zodat jouw cv op de JA-stapel wordt gelegd! De stapel van ‘Ja ik wil deze persoon uitnodigen voor ene gesprek!”

Ben je klaar voor die droombaan? En wil je heel graag dat jouw cv op de JA-stapel komt te liggen? Stof je oude cv dan af, laat zien wie je bent en wat je in huis hebt! Met de volgende 5 tips help ik jou op weg.

Meer cv-tips ontvangen? Download dan hier mijn e-book ‘Jouw cv op de JA-stapel’ met 13 gouden tips om jouw cv ‘Anno Nu’ te maken.

Met deze 5 tips maak jij in no-time een modern cv

Tip 1: begin met je naam

Dat klinkt best logisch toch? Toch hebben veel oude cv’s het woord ‘cv’ of ‘curriculum vitae’ als titel. Stoffig, ouderwets, niet meer doen. Recruiters weten echt wel dat het hier om een cv gaat, dit hoef je dus niet te vermelden. Op een modern cv staat jouw naam bovenaan, alsof het de titel is van het boek dat over jou gaat. En dat is natuurlijk ook gewoon zo!

Tip 2: foto = verplicht

In een modern cv is een representatieve foto een absolute must. Geen foto staat gelijk aan verdwijnen onderop de stapel. Bovendien is het toevoegen van een foto ook een kwestie van goed fatsoen. Je stelt jezelf voor; dat doe je in real life ook niet met een zak over je hoofd 😊. Jouw foto is actueel, geen vakantiekiekje met een zonnebril in je haar maar een nette foto in de kleding waarin je ook gaat solliciteren.

Tip 3: een LinkedIn URL

Anno Nu is het hebben van een LinkedIn profiel essentieel voor het vinden van een nieuwe baan. Als professionele baanzoeker zorg je voor een professioneel LinkedIn profiel mét een gepersonaliseerde URL. Dat staat een stuk beter dan de standaard URL met cijfers en letters. Je hebt online ook maar één kans voor een eerste indruk dus zorg voor een professioneel LinkedIn Profiel. Hoe je dat doet? Je leert er alles over in mijn training ‘Word Zichtbaar & Vindbaar op LinkedIn‘.

Tip 4: behaalde resultaten

Een modern cv laat niet alleen een droge opsomming van werkervaring zien. Wil je jezelf écht onderscheiden, vermeld dan welke resultaten je hebt behaald in een specifieke functie. Zo laat jij zien wat je in je mars hebt, en je kunt het nog bewijzen ook!

Tip 5: een persoonlijke touch

Een recruiter neemt geen robot, maar een mens aan. Laat dus ook in je cv duidelijk terugkomen wie je bent in een onderdeel waarin het gaat over je hobby’s en (maatschappelijke) interesses. Geen suf lijstje, maar een verhaaltje waarin je de lezer even kort meeneemt in jouw leven en interesses.

Bijvoorbeeld: Ik ontspan door het lezen van literaire thrillers en houd mijzelf fit door 2x per week te gaan hardlopen. Mijn doel is om over 6 maanden een halve marathon te lopen. In de zomer stap ik graag op de racefiets. Daarnaast speel ik piano en bezoek graag jazzconcerten.

Aan de slag!

Wil jij een baan die bij je past? Zorg dan dat je het maximale haalt uit je sollicitatie! In mijn programma SES: Slim en Efficiënt Solliciteren leer ik je alle kneepjes van het vak, waaronder het maken van een onweerstaanbaar modern cv Anno Nu waarmee jij op de JA-stapel komt!

Download hier mijn e-book met 13 gouden tips voor jouw cv.

Als enige in loopbaanexpert geef ik baangarantie! Dat wil zeggen dat als jij besluit om mijn programma SES te volgen, jij gegarandeerd die baan vindt!

Alle informatie over SES Vraag hier je gratis strategiegesprek aan