Ben jij boven de 50 en heb je lang niet gesolliciteerd? En moet je nu, al dan niet gedwongen, ander werk zoeken als 50-plusser? Ik begrijp dat dit best een hele stap voor je is. De hele wereld van solliciteren is nieuw voor je. Waar te beginnen? In dit blog vertel ik je meer over de kansen die er, júist voor jou, liggen. Het enige dat jij hoeft te doen is ze te benutten. Voor je het weet heb jij die baan waar je altijd al van droomde!

Weet jij hoe goed je bent?

Misschien heb je het gevoel dat solliciteren voor 50-plussers geen zin heeft. ‘Ze willen me toch niet meer, ik ben te oud’ is een zin die ik best vaak hoor. Ik kan met zekerheid zeggen dat je in dat geval hoogst waarschijnlijk veel te bescheiden bent.

Veel 50-plussers realiseren zichzelf namelijk niet hoe goed ze in hun werk zijn. Dit komt omdat ze niet altijd goed weten waar hun kwaliteiten zitten en hoe ze deze overbrengen. De eerste stap is dan ook het terugvinden van je eigen kracht.

Laat zien wie je bent en solliciteer met lef

Ik zeg altijd: solliciteer met lef! Dat betekent: wees wat minder bescheiden. Vertel dus in je brief, cv en je gesprek waarvoor jij betaald wil worden – waar jij goed in bent.

Dan zeggen mensen soms: ‘allemaal leuk en aardig, maar ik heb thuis geleerd dat je niet mag opscheppen.’ Dat is een misverstand. Een recruiter vertellen waar je goed in bent heeft niets met opscheppen te maken.”

Wat mij betreft is jouw leeftijd geen issue, maar een asset. Daar mag je als 50-plussers trots op zijn! Je hebt een bak aan kennis en ervaring, hebt veel levenservaring en vakkennis, je hebt veel veranderingen doorstaan, laat je niet snel gek maken en mag trots zijn op wat je allemaal meeneemt in die nieuwe functie.

Tijd voor actie!

Durf jij als 50-plusser nog te geloven in je droombaan? Waar je in ieder geval direct mee kunt beginnen is kiezen voor jezelf. Ik help je hier met alle liefde bij!

Jong of oud, starter of ervaren: ik geloof dat het voor iedereen mogelijk is om een baan te vinden die past. Een baan waar je ’s ochtends graag voor je bed uitkomt en waar je echt voldoening uit haalt. Om dit te bereiken heb ik mijn programma SES: Slim en Efficiënt Solliciteren ontwikkeld.

Als enige loopbaanexpert geef ik baangarantie. Dat wil zeggen dat als jij besluit om mijn programma SES te volgen, jij gegarandeerd die baan vindt! Ja, ook als 50-plusser. Want ook jij bent Goud Waard!

Alle informatie over SES Vraag hier je gratis strategiegesprek aan