Werkgeluk; wat wordt er veel over gedacht en gesproken. Want laten we eerlijk zijn: je besteedt een behoorlijk deel van je leven aan werken. Het liefst start je jouw werkdag met een lach op je gezicht, en eindig je met een voldaan gevoel. Zodat je ‘s avonds genoeg energie over hebt om andere leuke dingen te doen. Maar dat ervaar je misschien nu niet altijd zo. Waar komt dat door? En wat moet je doen om wél echt werkgeluk te gaan ervaren?

Allereerst…de coronacrisis en werkgeluk

De realiteit valt niet te ontkennen. De coronacrisis heeft het werkgeluk bij veel mensen aardig op de proef gesteld. En dat is niet gek natuurlijk. Ik merk het ook in mijn praktijk: verplicht thuiswerken, de vervaging tussen werk en privé en de extra zorgen over geld en gezondheid hebben geleid tot een daling van positieve energie. Toch gaat het hier vooral om externe factoren die het werkgeluk beïnvloeden. En deze factoren komen en gaan. Je hebt hier geen invloed op. Laat nu precies daar de oplossing zitten tot het terugwinnen van een positieve mindset. Werkgeluk zit namelijk niet buiten, maar ín jezelf!

De 5 pijlers voor werkgeluk

Het fundament van succes en werkgeluk is wie je bent. Als je weet wie je bent, wat je kan, wat je drijft en waar je kwaliteiten én valkuilen liggen, pas dan krijg je een beeld van jezelf dat je kunt koppelen aan een baan die bij je past.

Waar word je blij van?

Of je écht blij wordt van een baan heeft te maken met 5 factoren, of pijlers, van werkgeluk. Ga eens na bij jezelf:

Betrokkenheid
In hoeverre ben ik betrokken bij het werk dat ik doe?

Positieve emoties
Ervaar ik een fijn en tevreden gevoel tijdens mijn werk?

Relaties
Heb ik goede relaties met mijn collega’s of met klanten?

Prestaties
Kan ik presteren, zit ik op mijn plek?

Betekenis
Ben ik van betekenis? Draag ik bij aan een groter doel en wordt dat ook gewaardeerd?

Als je al deze vragen volmondig met JA kunt beantwoorden: gefeliciteerd! Zoek niet verder, jij ervaart werkgeluk en zit lekker op je plek.

Heb je twijfels of ben je ronduit ongelukkig in je huidige baan?
Dan daag ik je uit om te kiezen voor verandering. Om de regie terug te pakken op je leven én je werk.

Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken?

Als sollicitatie- en loopbaanexpert zet ik in op jouw werkgeluk. Want werk waar je plezier en uitdaging uit haalt is minstens net zoveel waard als het salaris dat je elke maand bijgeschreven krijgt.

Start vandaag nog!

Vraag hier je gratis strategiegesprek aan