Je wilt die leuke nieuwe baan die bij past. Je bent er klaar voor om te gaan solliciteren en wilt natuurlijk graag dat recruiters jou vinden op LinkedIn! En nu? Wachten tot er iets gebeurt is natuurlijk geen optie. Kom in actie en zorg dat je optimaal zichtbaar en vindbaar wordt op LinkedIn, dan ben je iedereen alvast een stap voor! LinkedIn is namelijk nog altijd hét platform als het gaat om het vinden van de juiste mensen bij de juiste banen. Maak hier slim en efficiënt gebruik van je vindt in no-time die droombaan!

Met de volgende 5 stappen maak je een goede start om beter zichtbaar en vindbaar te worden op LinkedIn.

 

➡️ LinkedIn expert worden? Meld je dan aan voor mijn training ‘Word Zichtbaar & Vindbaar op LinkedIn met jouw professionele profiel!’

 

Stap 1: je profiel op orde

Alles op LinkedIn valt of staat met een goed profiel. Vul jouw profiel zo volledig mogelijk in en maak er een professioneel visitekaartje van! Zo word je niet alleen beter gevonden door recruiters, maar gaan ze jou ook daadwerkelijk die geweldige baan aanbieden. Hoe je van jouw LinkedIn profiel een recruiter-magneet maakt, dat lees je hier: LinkedIn profiel verbeteren? 5 direct toepasbare tips!

Stap 2: weet hoe recruiters zoeken op LinkedIn

Ok, je hebt een killer-profiel. Mooi! Dan is het tijd voor stap 2: verdiep je in de manieren hoe recruiters LinkedIn gebruiken. Zo weet je ook meteen wat je moet doen om beter zichtbaar te worden. Recruiters zoeken vaak als eerste tussen volgers van de bedrijfsprofielen voor geschikte kandidaten. Dus wat doe jij? Natuurlijk de bedrijven volgen waar jij voor wilt werken!

Daarnaast hebben recruiters de beschikking over tal van zoekfuncties. Door zoektermen en filters in te stellen vinden ze gemakkelijk mensen die passen bij openstaande vacatures. Vaak zoeken recruiters op de term ‘beschikbaar’, zorg dus dat je deze term gebruikt en jezelf op beschikbaar zet via de knop bovenaan je profiel. Zet in de kopregel en samenvatting waarvoor je beschikbaar bent!

Stap 3: maak gebruik van zoekmachineoptimalisatie

Als je op een website komt door een zoekopdracht in Google, dan kom je daar niet per ongeluk terecht. Die website heeft zijn of haar teksten zo geschreven dat ze weten dat jij op hun site terecht komt als je op bepaalde woorden zoekt, SEO, zoekmachineoptimalisatie dus. Dit geldt hetzelfde voor LinkedIn. Wil je mensen naar je profiel toetrekken, dan moet je goed nadenken over je teksten en misschien zelfs wel even onderzoek doen. Ben je namelijk Event Manager of ben je Eventmanager? Ben je HR medewerker of HRM medewerker of HR Professional? Een klein verschil kan al grote gevolgen hebben voor de zoekresultaten van de recruiter. Bedenk op welke 5 zoekwoorden jij gevonden wilt worden en herhaal die
woorden in je hele profiel minimaal 5 keer.

Stap 4: maak jezelf zichtbaar door te reageren op je netwerk

Online netwerken is een heel belangrijk onderdeel van beter zichtbaar worden op LinkedIn. Ga naar je tijdlijn (home) en geef een like, plaats een reactie (comment) deel een bericht, plaats zelf een bijdrage of geef je mening. Je wordt zichtbaar voor je netwerk door je acties en reacties online. Sluit je aan bij groepen in jouw (toekomstig)vakgebied, plaats reacties, reageer op updates. Like of deel updates, plaats zelf updates of artikelen. Hoe meer je dat doet, hoe meer mensen je zien, hoe meer ze op jouw profiel komen. Heel vaak gebeurt het dat net toevallig iemand op jouw profiel komt die
iemand kent en/of die iemand zoekt met een functie die jij te bieden hebt. Dat is netwerken!

Lees ook: Online netwerken: 5 geheime tips & tricks!

Stap 5: Volg mijn training LinkedIn Professioneel Profiel / Word Zichtbaar & Vindbaar op LinkedIn!

Je gaat zelf, met mijn hulp als loopbaanexpert, aan de slag om je LinkedIn profiel te verbeteren. Je krijgt uiteraard heel veel tips en advies, zodat jij sneller gevonden wordt door leuke werkgevers (en je jouw netwerk succesvol uitbreidt).

 

Meer info en aanmelden Vraag hier je gratis strategiegesprek aan